"Απ΄ τα άγρια θηρία το χειρότερο δάγκωμα το κάνει ο συκοφάντης "
Διογένης από τη Σινώπη 400 - 325 π.χ
Μέγεθος γραμμάτων
+ + + + +
Share |

Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Τι είναι το Χάνουκα και τι πραγματικά εορτάζουν οι Εβραίοι στην μεγαλύτερη τους γιορτή;

Print this post
 Στην επίσημη σελίδα του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου (Κ.Ι.Σ.) αναφέρεται μια δήλωση του Ραββίνου Λάρισας κ. Ηλία Σαμπετάϊ, όπου λέει τα εξής: " Ανάβουμε τα κεριά της Χανουκιγιά κάθε χρόνο και διατηρούμε συνειδητά την παράδοση, πιστεύοντας ακόμη σ' εκείνο το θαύμα και σε όσα ακολούθησαν".
  "Χανουκά! Γιορτή γεμάτη συμβολισμούς νοήματα, που όλοι χαίρονται και θυμούνται" αναφέρεται. Οι μεγάλοι θυμούνται το θαύμα που κράτησε το πνεύμα των Εβραίων ζωντανό και οι μικροί, που λαμβάνουν δώρα, χαίρονται και συγχρόνως κρατούν το ενδιαφέρον τους προσηλωμένο στη γιορτή αυτή.
 Τι είναι όμως αυτό το θαύμα της Χάνουκα πραγματικά; Ας δούμε παρακάτω..
 
  Κατά την ιουδαϊκή εορτή Χανουκά (αντίστοιχη των Χριστιανικών «Φώτων») η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 25 του Εβραϊκού μήνα Κισλέβ και διαρκεί οκτώ ημέρες, εορτάζεται (σύμφωνα με τα βιβλία των Μακκαβαίων) η νίκη των εβραίων επί των στρατευμάτων του επίγονου του Μεγάλου Αλεξάνδρου, Αντίοχου του Επιφανούς (και η σφαγή των Ελλήνων που κατοικούσαν στην Παλαιστίνη). 

   Ακολουθεί απόσπασμα από το βιβλίο του ραβίνου Ahron Lopiansky, με τον τίτλο «Timepieces». Αναφέρεται στην μάχη Ελληνισμού-ιουδαϊσμού, υπό την οπτική ενός ραβίνου. Βρίσκεται γραμμένο στα αγγλικά στην εβραϊκή ιστοσελίδα Aish.com (και συγκεκριμένα στην σελίδα http://www.aish.com/h/c/b/48970041.html) όπου ταξινομούταν στην κατηγορία «Εορτολόγιο» (Holidays) και συγκεκριμένα στην ιουδαϊκή εορτή Χανουκά, κατά την οποία οι εβραίοι σύμφωνα με το βιβλίο των Μακκαβαίων, νίκησαν τα στρατεύματα του Επίγονου του Μεγάλου Αλεξάνδρου, Αντίοχου του Επιφανούς και κατέσφαξαν τους Έλληνες που κατοικούσαν στην Παλαιστίνη.

  Στην ίδια κατηγορία, βρίσκονται και κείμενα με τίτλο «Ελλάς, η Σκοτεινή Πλευρά», «Βλέποντας μέσα από το Σκότος», «Φωτίζοντας τις Ημέρες του Σκότους», «Η Δόξα του Ισραήλ εναντίον του Ελληνικού Κάλλους» κλπ… όπου παρουσιάζεται η «ένδοξη» κι «ανεπανάληπτη νίκη», του ιουδαϊσμού επί του Ελληνισμού, η οποία παρουσιάζεται θρησκευτικά από τους εβραίους σαν την επικράτηση του «φωτός σοφίας» από τον «εκλεκτό λαό»-Ισραήλ επί των «ανόητων», «βλαβερών» κι «άχρηστων» Ελλήνων, οι οποίοι σε κάθε τομέα (το συγκεκριμένο κείμενο αναφέρεται στην φιλοσοφία ως τρόπος ζωής), αντιπροσωπεύουν το …«σκότος».
Πέραν του γνωστού και διάχυτου φαρισαϊσμού που εξέρχεται από τα γραμμένα ενός ραβίνου το κείμενο αυτό είναι ενδιαφέρον, κυρίως διότι αποτυπώνει την θεμελιακή αντίληψη ενός εβραίου έναντι της Ελλάδας και του Ελληνισμού. Ως εκ τούτου, το κείμενο αυτό είναι απλά αντιπροσωπευτικό των όσων κατ’ ουσίαν ένας ραβίνος κηρύττει σε μια συναγωγή την ημέρα που οι εβραίοι εορτάζουν την Χανουκά.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ
1. Την Χανουκά φροντίζουν να τιμούν δια κομματικού αντιπροσώπου οι κοινοβουλευτικοί μας «εθνοπατέρες» (περιλαμβανομένου και του ΛΑ.Ο.Σ - δείτε επισυναπτόμενο)
2.  Η Ορθοδοξία και η ελληνική Εκκλησία, εορτάζει κι αυτή το συγκεκριμένο ιστορικό γεγονός την 1η Αυγούστου, τιμώντας, όχι βέβαια τον Έλληνα Αντίοχο, αλλά τους Εβραίους « Αγίους Μακκαβαίους» καθώς και την μητέρα τους Σολομονή, ακόμα και τον διδάσκαλό τους Ελεάζαρο
[σύμφωνα με επίσημες διαδικτυακές χριστιανικές σελίδες (οι οποίες όμως πέφτουν σε αντιφάσεις), οι 7 αδελφοί Μακκαβαίοι πιστοί στον Θεό, βασανίστηκαν φρικτά και εκτελέσθηκαν από τον βάρβαρο, κακό Έλληνα βασιλιά γιατί δεν έφαγαν από τα απαγορευμένα φαγητά που τους πρόσφερε (!!!;;;). Τα συμπεράσματα δικά σας…]


ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
http://www.chabad.gr/templates/articlecco_cdo/aid/101863


Μετά τον θάνατο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, η απέραντη αυτοκρατορία του μοιράστηκε στους στρατηγούς του. Μετά από ένα σκληρό πόλεμο για την κατάκτηση της εξουσίας, στον οποίο ενεπλάκησαν όλα τα έθνη της Μέσης Ανατολής, οι Εβραίοι βρέθηκαν το 175 π.Χ. κάτω από την κυριαρχία της Δυναστείας των Σελευκιδών και του Σύριου βασιλιά Αντιόχου. Ο αλλαζών Αντίοχος, που δεν δίστασε να αυτοαποκαλεστεί "Ο Επιφανής", πίστεψε ότι η διάδοση και η υιοθέτηση του Ελληνιστικού Πολιτισμού από τους Εβραίους θα αποτελούσε το "εργαλείο" για την πλήρη αφομοίωσή τους. Κήρυξε ιερό πόλεμο εναντίον τους εφαρμόζοντας την απαγόρευση της διατήρησης των παραδόσεών τους και την εξάσκηση των θρησκευτικών τους καθηκόντων, τις συστηματικές διώξεις και τις δολοφονίες. Το Μπέτ-Αμικντάσς συλλήθηκε και λεηλατήθηκε από όλους τους θησαυρούς του. Αποφασισμένος να εξαφανίσει το παραμικρό που θύμιζε την Εβραϊκή θρησκεία, ο Αντίοχος εγκατέστησε το άγαλμα του Δία μέσα στον Ιερό Ναό, απαγόρευσε με ποινή θανάτου την τήρηση του Σσαμπάτ και των άλλων θρησκευτικών εορτών καθώς και τις τελετές περιτομής (Μπερίτ-Μιλά).
 

Η συνεχής καταπίεση των Εβραίων, η ιεροσυλία του Ναού και το φάσμα της πλήρους εξαφάνισης οδήγησε μία χούφτα πιστούς να επαναστατήσουν.


Η προσπάθεια ανατροπής του (Eλληνο)-Συριακού ζυγού κράτησε πολλά χρόνια. Έχοντας να αντιμετωπίσουν πολυάριθμο και άριστα εκπαιδευμένο στρατό, οι Εβραίοι επαναστάτες ακολούθησαν την τακτική του ανταρτοπολέμου: την ημέρα κρύβονταν στα βουνά και την νύχτα επιτίθονταν εναντίον του εχθρού.
Μετά από την θριαμβευτική νίκη τους στο χωριό Μπέτ-Τσούρ και ύστερα από πολλά χρόνια σκληρών πολέμων, οι Μακαβαίοι κατόρθωσαν να αποτινάξουν τον ζυγό των Συρίων και να απελευθερώσουν την πατρίδα τους.


Το Χανουκά, η Γιορτή των Φώτων (Χάγκ Αουρίμ) γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 25 του Εβραϊκού μήνα Κισλέβ και διαρκεί οκτώ ημέρες (φέτος από το βράδυ της Κυριακής 21 Δεκεμβρίου 2008 έως και την Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2008 - τελευταίο άναμμα της Χανουκιγιά το βράδυ της Κυριακής 28 Δεκεμβρίου


ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ


Η ΕΒΡΑΙΚΗ ΧΑΝΟΥΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΥΠΕΡΜΙΣΟΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!!!
Η εβραική "χανούκα" (hanukkah)είναι η Μέγιστη εορτή των εβραίων γιορτάζεται για μία ολόκληρη εβδομάδα και αναφέρεται στην νίκη των εβραίων μακαβαίων εναντίων των ΕΛΛΗΝΩΝ που ζούσαν στην περιοχή της Συρίας...
Κατά την διάρκεια της εβραίκής χανούκα εκφράζεται απύθμενο υπερμίσος και υπέρβρισιές εναντίων των Ελλήνων!!!


... και κάποιοι υπνωτισμένοι από τα εβραιοελεγχόμενα Μ.Μ.Ε. (Τηλεόραση και εβραική προπαγάνδα 'ολοκαυτώματος') "Ελληνες" Βουλευτές πάνε να την γιορτάσουνε ΠΡΟΔΟΤΙΚΑ την χανούκα με τους εβραίους...


Σχετική βιβλιογραφία στο βιβλίο "ΑΡΜΑΓΕΔΩΝ" του Παναγιώτη Τραϊάνου,2008, τηλ αγορας του 210-7280932


Britannica, λήμμα Hanukka: «(Εβραϊκά: "Εγκαινιaσμός", γράφεται επίσης Hanukkah, Chanukah, ή Chanukkah, αποκαλείται επίσης Γιορτή του Εγκαινισμού, Γιορτή των Φώτων, ή Γιορτή των Μακκαβαίων, εβραϊκή θρησκευτική τελετή όπου τιμάται η επαναλειτουργία (164 π.Χ.) του Δεύτερου Ναού της Ιερουσαλήμ μετά τη βεβήλωσή του τρία χρόνια νωρίτερα κατόπιν διαταγών του Αντίοχου Δ΄ του Επιφανή.»


Από το Ταλμούδ της Βαβυλώνας
(www.come-and-hear.com/shabbath/shabbath_21.html)
«Ποια είναι η [αιτία για τον εορτασμό της] Χανουκά; Οι Ραββίνοι μας δίδαξαν: την εικοστή πέμπτη [ημέρα] του [μηνός] Κισλέβ [αρχίζουν] οι ημέρες της Χανουκά, που είναι οχτώ και στις οποίες απαγορεύεται ο θρήνος για τους νεκρούς και η νηστεία. Γιατί όταν οι Έλληνες μπήκαν στο Ναό βεβήλωσαν όλα τα λάδια εκεί, και όταν η δυναστεία των Ασμοναίων υπερίσχυσε και τους νίκησε, αυτοί έψαξαν και βρήκαν μόνον ένα δοχείο με λάδι που έφερε ακόμα τη σφραγίδα του Αρχιερέα, αλλά που περιείχε αρκετό μόνον για το άναμμα μιας ημέρας. Ωστόσο ένα θαύμα έγινε εκεί και άναψαν [τη λυχνία] με αυτό για οχτώ ημέρες. Την επόμενη χρονιά αυτές [οι ημέρες] ορίστηκαν Γιορτή
Ακολουθεί μία σημείωση των μεταφραστών του Ταλμούδ:
«Αυτό το άναμμα έλαβε χώρα το 165 π.σ.ε. Ακριβώς τρία χρόνια πριν, την ίδια ημέρα, ο Αντίοχος ο Επιφανής έστησε ένα παγανιστικό βωμό στο Ναό, πάνω στον οποίο προσφέρονταν θυσίες [Μακκαβαίων Α΄, 41-64]. Πέρα από την ταλμουδική αιτία που αναφέρεται εδώ, ο Ιούδας Μακκαβαίος επέλεξε την 25η του Κισλέβ ως την επέτειο της βεβήλωσης του ναού, και ο εγκαινισμός του νέου βωμού γιορτάστηκε με φώτα για οχτώ ημέρες ... η εξέγερση στρεφόταν κατά των Συρίων, των οποίων βασιλιάς ήταν ο Αντίοχος ο Επιφανής... η Αυτοκρατορία των Σελευκιδών αποτελούσε τμήμα μιας αρχαιότερης Αυτοκρατορίας που είχε ιδρυθεί από τον Αλέξανδρο των Μέγα της Μακεδονίας, και επειδή [σ.σ. η εξέγερση] αποτελούσε εναντίωση κατά του επιχειρούμενου εξελληνισμού της Ιουδαίας. Τα ιστορικά στοιχεία αναφέρονται στο Πρώτο Βιβλίο των Μακκαβαίων».


Όπως και τόσες άλλες εξεγέρσεις στην ιστορία, η εξέγερση των Ασμοναίων-Μακκαβαίων παρά το θρησκευτικό της προσωπείο ήταν σαφέστατα πολιτική και πολιτιστική. Και δεν στρεφόταν μόνον κατά των βλακωδών επιλογών του Αντίοχου, αλλά και κατά μεγάλου τμήματος των Ιουδαίων που είχαν εξελληνιστεί. Είναι χαρακτηριστικό ότι όταν ο Ιούδας Μακκαβαίος κατέλαβε την Ιερουσαλήμ το 164 π.Χ., «γκρέμισε όλα τα ελληνιστικά κτίσματα, επανέφερε τη λατρεία του Γιαχβέ κι έσφαξε όλους τους συνεργάτες των Σελευκιδών» [Μ. Βερέττας, Η Βίβλος και οι Έλληνες, τ. Α΄, σελ.170].











Πηγή: http://www.knossopolis.gr
          http://www.kis.gr
          http://www.schizas.com
          Διαδίκτυο

2 σχόλια:

  1. αντιπαλοι δεν ειμαστε επειδη ειμαστε Ελληνες κι αυτοι εβραιοι , αλλα οι ιδεες μας , οι αρχες μας . αλλα εμεις ειμαστε οι χαμενοι κι αυτοι οι νικητες . ελεγχουν ολο τον κοσμο πια . εμεις τι καναμε ;;;βγαζουμε ο ενας τα ματια του αλλου . και , καλα ειναι να βλεπουμε τα λαθη μας να μαθαινουμε .οποιος δεν αναγνωριζει λαθη και αδυναμιες , ειναι χαμενος .
    το οτι εχουμε μυριες αδυναμιες και ειμαστε αναμεσα σε εθνοπροδοτες , το αποδειξαμε τα τελευταια χρονια.
    ολο για αλλους λεμε , και μεσα μας δεν κοιταμε καθολου .
    ας μη μας περιγραψω , γιατι θα με πουνε φιλοεβραιο ή σιωνιστη .
    που εισαι Μακρυγιαννη . Κολοκοτρωνη , Βελουχιωτη . Λεωνιδα .
    στρατιες οι ηρωες στρατιες ολακερες
    και μια ζωη , χρονια ατελειωτα , κυβερνανε οι δειλοι προδοτες
    εβραιοι ευγε σας
    κανατε τον κοσμο ολο δικο σας
    ας τα βλεπουμε να τα τριβουμε ο ενας στη μαπα τ αλλουνου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΧΑΝΟΥΚΑ
    O Κώστας Πλεύρης στον ΕΚ 2/3 Αντιρατσιστικός Νόμος 2Mar'11
    https://www.youtube.com/watch?v=OAzXAidLcWg
    ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...