"Απ΄ τα άγρια θηρία το χειρότερο δάγκωμα το κάνει ο συκοφάντης "
Διογένης από τη Σινώπη 400 - 325 π.χ
Μέγεθος γραμμάτων
+ + + + +
Share |

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ:Πως αλλάζει χέρια ο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ

Print this post


  Τελικά συμβαίνουν και τα απίθανα. Ότσν πριν από μερικούς μήνες ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος παρουσίαζε το περίγραμμα τη συμφωνίας για τα ναυπηγεία και τα υποβρύχια,είχε υποστηρίξει ότι ο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ ,μπορεί να παραληφθεί από το ελληνικό ΠΝ και στη συνέχεια να πουληθεί σε άλλη χώρα,με τίμημα μεγαλύτερο από 300 εκατομμύρια ευρώ. Η αισιοδοξία του δεν είχε πείσει κανένα.

   Φαίνεται όμως ότι οι συγκυρίες ήταν εξαιρετικά βολικές. Η Πολωνία χρειάζεται υποβρύχια και η περίπτωση του ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗ ,μοιάζει εξαιρετική ευκαιρία. Ο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ,ένα υποβρύχιο που κόστισε στην Ελλάδα 450 εκατομμύρια  σχεδιάστηκε και ναυπηγήθηκε με τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές. Διθαθέτει σύστημα αναερόβιας προώθησης κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να παραμένει αθόρυβα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας για πολύ μεγάλα χρονικά διαστήματα.Τα τεχνικά προβλήματα που παρουσιάστηκαν κατά τις δοκιμές του στη βόρεια θάλασσα,σύμφωνα με το ΓΕΝ ,έχουν πλήρως επιλυθεί. Η κλίση που παρουσιαζόταν κατά τη διάρκεια ταχείας ανόδου και με κυματισμό άνω των τριών μέτρων,έχει περιοριστεί στα απολύτως αποδεκτά όρια των 18 μοιρών. Τα υπόλοιπα τεχνικά προβλήματα ήταν έτσι κι αλλιώς λιγότερο σοβαρά και άρα είχαν επιλυθεί εδώ και αρκετό καιρό.

   Η πρόθεση της Πολωνίας να εξετάσει τη περίπτωση αγοράς του ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗ, είχε γίνει γνωστή στην ηγεσία του Πενταγώνου και αποδοχή της πρόσκλησης του υπουργού Άμυνας της χώρας να έρθει στην Θεσσαλονίκη και την  Defensys, ήταν η ιδανική ευκαιρία για να διαπιστωθούν οι προθέσεις τους. Ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος συζήτησε το θέμα με τον ομόλογό του και στη χθεσινή τους συνάντηση αλλά και στο σημερινό μεσημεριανό γεύμα των υπουργών .Οι δυο τους κάθησαν μαζί και συνομίλησαν. Όλα δείχνουν ότι οι Πολωνοί δεν ενεδιαφέρονται μόνο για τον ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗ,αλλά και για τα υπόλοιπα τρία υποβρύχια του ιδίου τύπου. Ενδιαφέρον που πραγματικά αιφνιδίασε την ελληνική πλευρά. Πάντως θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να προχωρήσει η Ελλάδα στη πώληση και των τεσσάρων υποβρυχίων.

   Τώρα σειρά έχουν ...τα παζάρια. Οι Πολωνοί θα προσπαθήσουν να ρίξουν κι άλλο τη τιμή του ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗ,επικαλούμενη τα τεχνικά προβλήματα που είχε και την τετραετή ακινησία του στο Κίελο. Η ελληνική πλευρά θα προσπαθήσει να πουληθεί το υποβρύχιο σε τιμή υψηλότερη των 300 εκατομμυρίων και θα τονίσει στους Πολωνούς, ότι ο μόνος λόγος που η Ελλάδα πουλάει το υποβρύχιο είναι ...ο ψυχολογικός.Τεχνικά προβλήματα δεν υπάρχουν πλέον και συνεπώς δεν υπάρχει και λόγος αναφοράς τους στην όποια διαπραγμάτευση.

Πηγή : Οnalert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...