"Απ΄ τα άγρια θηρία το χειρότερο δάγκωμα το κάνει ο συκοφάντης "
Διογένης από τη Σινώπη 400 - 325 π.χ
Μέγεθος γραμμάτων
+ + + + +
Share |

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

O σκοπός μας

Print this post




Περί συκοφαντίας ....

   " Την εποχή που ήταν νομοθέτης ο Σόλωνας είχε απαγορεύσει με νόμο στους Αθηναίους την εξαγωγή αγροτικών προϊόντων στις άλλες πόλεις κράτη εκτός από το ελαιόλαδο . Κάποιοι ισχυρίζονται ότι δεν επιτρεπόταν τότε και η πώληση σύκων . Όποιος λοιπόν ενημέρωνε τους  άρχοντες ,για αυτούς που έβγαζαν παράνομα σύκα από την Αττική , αυτός ονομαζόταν συκοφάντης και η πράξη του συκοφαντία ."

   Ετοιμολογία : συκοφάντης<σύκον+φαίνω 


Στην Νέα Ελληνικήν : συκοφάντης ο [sikofándis] Ο10 θηλ. συκοφάντρια [sikofándria] & συκοφάντισσα [sikofándisa] Ο27 : αυτός που συκοφαντεί κπ., που τον κατηγορεί, ενώ γνωρίζει ότι δεν αληθεύουν οι κατηγορίες: Είναι ~. (επιτατικά): Είναι ένας κοινός ~.  



 
384 - 322 π.χ.

Πληροφορήθηκε ο Αριστοτέλης από κάποιον ότι μερικοί τον συκοφαντούσαν . Ο φιλόσοφος απάντησε: "Καθόλου δεν με νοιάζει. Όταν είμαι απών, δέχομαι ακόμα και να με μαστιγώνουν" .

" Συκοφάντης"
 



  O "Συκοφάντης" είναι ένα ιστιολόγιο το οποίο δημιουργήθηκε για την πληροφόρηση και την ενημέρωση του απλού Έλληνα πολίτη, καθώς και για την "συκοφάντηση" της Νέας Τάξης των Πραγμάτων που προωθείται καθημερινά στην κοινωνία μας ( και δυστυχώς εις βάρος μας..).

 Θέλουμε να παρέχουμε μια γενικόλογη, πλούσια ενημέρωση από πολλές πηγές , έτσι ώστε ο κάθε ένας αναγνώστης να διατρέχει σε κάθε πηγή μόνος του, να την συμψηφίζει με άλλες και να τις κρίνει όπως αυτός θέλει σχηματίζοντας τη (απόλυτα) δική του γνώμη. 

  Η δική μας άποψη, όπως έχει σχηματιστεί από την ανάλυση των πολιτικών, οικονομικών(κυρίως) και κοινωνικών εξελίξεων είναι η εξής. Παγκοσμίως, σε άλλες περιοχές λιγότερο σε άλλες περισσότερο, χρηματοοικονομική παράγοντες έχουν αναλάβει τα ινία της εξουσίας. Αυτό βέβαια δεν έχει πραγματοποιηθεί σε κοινή θέα, αλλά πίσω στο παρασκήνιο, όπου αυτοί οι άνθρωποι αρέσκονται να κινούνται. Διαμορφώνουν την πολιτική εκάστοτε χώρας και απομυζούν τον μόχθο των πολιτών καθώς και τις κυριότερες πηγές εσόδων του εκάστοτε κράτους. Για να το πούμε πιο απλά, οι παράγοντες αυτοί με την ταμπέλα της "Ελεύθερης αγοράς" ιδιωτικοποιούν κρατικές υπηρεσίες ,εφόσον τις έχουν εξαναγκάσει να εξευτελιστούν κάνοντάς 'τες δυσλειτουργικές και πανάκριβες προς τον απλό πολίτη δημιουργώντας έτσι το πρόσχημα για να ανοίξουν τον δρόμο των ιδιωτικοποιήσεων.

 Άλλος ένας τρόπος που δρουν αυτοί οι παράγοντες είναι, να δημιουργούν κεντρικές (δήθεν) εθνικές τράπεζες, και να νομοθετούν έτσι ώστε αυτές να είναι οι κύριες υπεύθυνες για την εκτύπωση του χρήματος κάθε χώρας ή ένωσης κρατών (βλ. Ευρωπαϊκή Ένωση) καθώς και για την κυκλοφορία του στην αγορά. Το μυστικό τους όμως είναι , ότι αυτές οι τράπεζες δεν είναι καθόλου δημόσιες και δεν ανήκουν καθόλου στο κράτος. Έχουν το δικό τους μετοχικό συμβούλιο, κατά πλειοψηφία είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο και είναι αυτές που, με λίγα λόγια , κάνουν κουμάντο για τα πάντα στην οικονομική ζωή μιας χώρας. Κατά ένα μεγάλο ποσοστό, αν όχι όλες, οι τράπεζες αυτές κρατάνε επτασφράγιστο τα ονόματα των μετόχων τους κρύβοντας πολύ καλά ποιος κατέχει τι και ποιος πραγματικά κυβερνάει την εκάστοτε χώρα.

 Έτσι, αφού εκτυπώσουν το χρήμα -το οποίο δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα επίσημα αναγνωρισμένο( με νομοσχέδιο) χαρτί, που έχει τυπωθεί με "επίσημα " πάλι τρόπο- το πουλάνε στην κυβέρνηση της χώρας και το χρεώνουν με κάποιο τόκο. Αυτός ο τόκος βέβαια "περνάει" στον λαό της χώρας και με την πάροδο του χρόνου η χώρα (οι πολίτες της) οδηγούνται μαθηματικά στην χρεοκοπία και στη ανέχεια.

  Το χρέος που έχει εξηγηθεί σε πάμπολλα βιβλία , αλλά και ντοκιμαντέρ, είναι πλέον ο σύγχρονος "Δούρειος Ίππος" για να "χτυπηθούν" και κυριευθούν όλες οι χώρες του κόσμου υπό την αιγίδα μιας Παγκόσμιας Κυβέρνησης, την οποία θα κυβερνούν αυτοί οι παράγοντες με φερέφωνα τους ανά τον κόσμο κάθε διευθαρμένη πολιτική ή οικονομική δύναμη εκάστοτε χώρας ή περιοχής.

  Επίσης στόχος τους είναι η εξάλειψη της εθνικής συνείδησης των λαών ώστε να χειραγωγούνται ευκολότερα καθώς και η υποβάθμιση της παιδείας, γι'αυτό έχουν συστήσει παγκοσμίως επιτροπές , οι οποίες ο μόνος στόχος τους είναι να αλλάξουν τα βιβλία της " Ιστορίας " της κάθε χώρας.


 H χειραγώγηση θα επέλθει σταδιακά. Εννοώντας ότι, οι ελευθερίες μας δια μέσου αλλαγής του Συντάγματος ή κατάργησης του, μέσω νόμων που θα έχουν την " μάσκα " της  ( δήθεν ) προστασίας του πολίτη θα καταργούνται σιγά σιγά. Οι οικονομίες μας θα ελέγχονται από κέντρα τα οποία θα συγκεντρώνουν όλα τα στοιχεία της προσωπικότητάς μας. Η ψηφιακή μας ταυτοποίηση είναι προ των πυλών. Στόχος τους να περάσουν όλη μας την ζωή μέσα σε ένα τσιπ, το οποίο θα βρίσκεται είτε σε μορφή κάρτας είτε σε μορφή τσιπ, έτσι ώστε να τους είναι πιο εύκολο να μας εντοπίζουν ή ( και το οποίο είναι το χειρότερο σενάριο) να σβήσουν τα πάντα.. καθιστώντας μας ανίκανους να ζήσουμε , χάνοντας τις οικονομίες μας και το δικαίωμα της κάθε είδους συναλλαγής.

  Ποιοι είναι οι παράγοντες αυτοί, ποια είναι τα σχέδια τους και πως αυτά επηρεάζουν εμάς, θα είναι ο στόχος μας σαν "Συκοφάντης". Είδήσεις, νέα και πληροφορίες που δεν θα βρείτε ποτέ στα "συμβατικά"  Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (Μ.Μ.Ε.), καθώς αυτά πλέον ανήκουν στους ίδιους αυτούς παράγοντες.

  Μάτια και αυτιά ανοικτά...




ΥΣ :  Το ιστολόγιο δεν ανήκει σε επαγγελματίες δημοσιογράφους. Δεν έχει βλέψεις χρημάτων και διασημότητας. Είμαστε απλοί πολίτες, νέοι με ερωτηματικά για την ζωή μας (πολιτική και μη), ανήσυχοι ως προς το μέλλον μας.

Αν μπορέσουμε να ανοίξουμε κάποια αυτιά και μάτια εκεί έξω, θα πιστεύουμε ότι έχουμε κάνει το χρέος μας. 
 Έτσι ώστε στην ερώτηση " Εσύ τι κάνεις;" ή την πιο μοιρολατρική " Εγώ τι μπορώ να κάνω απέναντι σε αυτούς;", να μπορούμε να απαντήσουμε ότι ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ και ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ μέσω του ιστολογίου  μας. 


Στο τέλος αυτός είναι ο σκοπός μας. Να κάνουμε μερικούς ανθρώπους να αρχίζουν να αναρωτούν και το κυριότερο, ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝ.










4 σχόλια:

  1. α σχολια που κανουμε , πεφτουνε πανω στα εικονιδια και δεν μπορουν να διαβαστουνε .
    δεν πρεπει να το δειτε;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ Φοίνικα , κοίταξα όλα τα σχόλια που έχουν γίνει στο ιστολόγιο και τα δικά σου στα διάφορα άρθρα που σχολίασες και μόνο σε αυτό φαίνεται να λείπει το "Τ" από το "τα". Τα είδα και από άλλους δυο υπολογιστές. Δεν μπορώ να καταλάβω τι εννοείς εκτός και αν τα βγάζει έτσι το δικό σου pc, αλλά και πάλι μου φαίνεται πάρα πολύ περίεργο.

    Φιλικά " Συκοφάντης"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Διαδώστε την ιδέα της πρώτης παγκόσμιας απεργίας ενάντια στην συντεχνία τραπεζών-κυβερνήσεων-εταιριών και ενάντια στη μετατροπή του ανθρώπου σε σύγχρονο σκλάβο.

    Ας μετατρέψουμε την 21η Δεκεμβρίου 2012 από ημέρα καταστροφής και αμφιβολίας, όπως μερικοί προσπαθούν να την παρουσιάσουν, σε ημέρα δημιουργίας και ελπίδας για το ανθρώπινο γένος.

    Το ότι χρησιμοποιούμε ορισμένα ντοκιμαντέρ για την ενημέρωση του κόσμου, δεν σημαίνει ότι ενστερνιζόμαστε πλήρως τις απόψεις τους, απλά χρησιμοποιούμε ορισμένες αλήθειες που βοήθησαν και εμάς να κατανοήσουμε τον κόσμο γύρω μας.

    Το www.savetheday.com δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα.



    Η ομάδα του savetheday.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ακριβώς Μιχάλη. Τα ντοκιμαντέρ είναι για να μας ανοίγουν καινούργιους δρόμους σκέψεων, να δούμε κα΄ποια πράγματα που δεν έιδαμε πριν ή τα βλέπαμε αλλιώς. Δεν συμφωνούμε σε όλα 100 τοις εκατό με ότι λένε τα ντοκιμαντέρ. Ο καθένας έχει το δικό του τρόπο σκέψεις και τις δικές τους απόψεις, αλλά ποτέ δεν έκανε κακό σε κανένα μια παραπάνω πηγή ενημέρωσης, πιο στοχοποιημένη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...